Talviulkoiluretit: Kuopiossa pääsee kävellen talviseen metsään!

Uutinen | 8.3.2022 | Liikuntakaavoitus

 

Kuopioon rakentui yhteistyöllä noin 800 metriä pitkä ympäri vuoden palveleva Pörrönpolku. Reitti palvelee erityisesti lumiseen aikaan talvikävelyreittinä. Pörrönpolku rakentui yhteistyössä Kuopion kaupungin ja Suomen Ladun jäsenyhdistyksen Puijon Latu ry:n kanssa. Kuopion kaupungissa oli huomattu talviaikaan tarvetta myös jalankulkijoille ja lumikengillä liikkuville osoitettuihin reitteihin. Alueella oli entuudestaan runsaasti latuja, mutta talvireitit muulle liikunnalle puuttuivat. Kaupunki haluaa reitin myötä motivoida ihmisiä liikkumaan niin kesällä kuin talvellakin Reitti pysyy vähällä ylläpidolla auki, kun lumisateen jälkeen Puijon Ladusta joku osuttaa lumikenkälenkkinsä polulle. Kun vielä muita käyttäjiä riittää säännöllisesti, ei tarvetta muulle ylläpidolle synny.

Polku avattiin loppuvuodesta 2021. Sitä on tarkoitus jatkaa kesän 2022 aikana ja suunniteltu kokonaispituus on 2,5 kilometriä. Lisää Pörrönpolusta voi lukea täältä.

Liikuntakaavoituksen nettisivuilta löytyy myös Ideakortti koskien talviulkoilureittejä, johon kannattaa tutustua aiheen ollessa näin lumiseen vuodenaikaan ajankohtainen!

Pin It on Pinterest