Käyttäjän liikuntakaavoitus blogi

Riikka Paloniemi ja Jenny Hölttä: Suunnittelu tukemaan lasten hyvinvointia ja liikkumista

Ympäristökasvatuksen, ympäristöpsykologian ja lähiluonnon tutkijat alkavat olla ilahduttavan yksimielisiä siitä, että lähiluonto on tärkeä, hyödyllinen ja tehokas tapa edistää ihmisten hyvinvointia ja tukea oppimista (Tyrväinen ym. 2007; Chawla ym. 2014). Esimerkiksi Rajaniemen (2005) väitöstutkimuksen mukaan lasten ja nuorten suosituimmat liikuntapaikat sijaitsevat usein arkiympäristössä.

Marjo Neuvonen: Liikunnan iloa lähiluonnosta

Tietoa luonnon terveyshyödyistä on yhä enemmän. Luonto auttaa palautumaan stressistä ja helposti saavutettavat luontoliikunnan mahdollisuudet houkuttavat liikkumaan ja lisäävät terveyttä. Terveyshyötyjä luonnosta saadaan esimerkiksi kodin ja työpaikan läheisiltä viheralueilta, sekä vapaa-ajanmatkojen luontokohteilta, kuten kansallispuistoista tai vaikkapa omalta mökiltä.

Suomen ensimmäinen asfalttipintainen pumptrack-rata palvelee koulu- ja välituntiliikuntaa

Lohjan Metsolan koululle on valmistunut suomen ensimmäinen asfalttipintainen pumptrack-rata. Rata palvelee koulu- ja välituntiliikuntaa sekä toimii lähiliikuntapaikkana. Asfaltointi mahdollistaa pyöräilyn lisäksi scoottauksen, skeittauksen ja rullaluistelun. Lisäksi rataa voidaan käyttää pyörätuolilla. Talvella rata on jäädytettävissä luistelukäyttöön. Monikäyttöinen asfalttipinta tarjoaa oivan vaihtoehdon kustannustehokkaaseen liikuntapaikkarakentamiseen.

Koulutusta liikuntakaavoituksesta

Järjestämme verkkokoulutuksia eri toimijaryhmille (esim. suunnittelijoille, päättäjille, liikkujille) liikunnan olosuhteiden huomioimisesta yhdyskuntasuunnittelussa. Ota yhteyttä!

 

Julkaise syötteitä